Novosti

Između Općine Lovinac i poduzeća ENERGY PLUS d.o.o. iz Ludbrega potpisan Ugovor o javnim radovima modernizacije javne rasvjete

Post Title

Po dovršenom postupku javne nabave donesena je odluka o odabiru najpovoljnijeg izvođača te je dana 12. travnja 2024. godine između Općine Lovinac i poduzeća Energyplus d.o.o. iz Ludbrega potpisan Ugovor o javnim radovima modernizacije javne rasvjete kojom će se prilikom stare dotrajale lampe zamjeni novim led lampama. >> Saznajte više

Zvonko Magić u rubrici "Intervju mjeseca"na specijaliziranom portalu Energetika-net.hr

Post Title

Energetika-net.hr jedan je od rijetkih portala u Hrvatskoj i šire koji svakodnevno donosi vijesti iz područja energetskog i plinskog gospodarstva, instalacija, rasvjete, grijanja, hlađenja, klimatizacije, ventilacije, obnovljivih izvora energije, zaštite okoliša i energetske učinkovitosti.

O temama njihovog razgovora sa Zvonkom Magićem pročitajte na >> Saznajte više

Uspješna provedba EU projekta energetske obnove poslovne zgrade

Post Title

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike u okviru Operativnog Programa „Konkurentnost i kohezija“ 2014.-2020., (OPKK) objavilo je u listopadu 2017. godine Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Povećanje energetske učinkovitosti i korištenja OIE u proizvodnim industrijama“, ...
>> Saznajte više o projektu

Općina Klenovnik - nova investicija u modernizaciju javne rasvjete

Post Title

Općina Klenovnik radi na modernizaciji javne rasvjete pa je tako u srijedu načelnik Mladen Blaško s tvrtkom ENERGY PLUS d.o.o. iz Ludbrega potpisao ugovor o modernizaciji javne rasvjete u Lipovniku, u vrijednosti od 182 tisuće kuna."
>> Saznajte više o projektu

E+ HB380 V - novi vrhunski proizvod iz našeg razvoja

Post Title

LEDiL i ENERGY PLUS kroz suradnju do novog vrhunskog proizvoda.
"Za ovaj projekt odabrali smo LEDiL zbog njihove izvrsne kvalitete i visoke razine usluge i podrške. Optika VICTORIA je savršeno odgovarala ovom projektu."
Zvonko Magic, CEO, ENERGYPLUS

>> Saznajte više o projektu

ENERGY PLUS d.o.o. partner je u projektu Living Lab Koprivnica

Post Title

Kao poznati domaći proizvođač profesionalne LED rasvjete, preko vlastitog proizvodnog programa E+DOVE linije vanjske rasvjete, ENERGY PLUS uključen je u Living Lab Koprivnica, i to na sljedećim..
>> Saznajte više o Living Lab Koprivnica

ESIF KREDITI ZA JAVNU RASVJETU

Post Title

Koristimo priliku da Vas ukratko upoznamo s ESIF kreditima za javnu rasvjetu pripremljenim od strane HBOR i EU Fondova.
1. KORISNICI KREDITA: Jedinice lokalne samouprave (JLS)
2. NAMJENA KREDITA: Aktivnosti energetske obnove
3. NAČIN KREDITIRANJA: Izravno kreditiranje...
>> Saznajte više kako Vam možemo pomoći pri ostvarenju kredita

Modernizacija i rekonstrukcija javne rasvjete grada Garešnice s okolicom

Post Title

Tvrtka ENERGY PLUS d.o.o. u zajednici ponuditelja sa tvrtkom RASVJETA GRAD j.d.o.o. sklopila je u ponedjeljak 23.04.2018. u prostorijama gradske uprave grada Garešnice, ugovor o energetskom učinku kroz modernizaciju i rekonstrukciju javne rasvjete na području grada i prigradskih naselja grada Garešnice.
>> Saznajte više

Istarski ipsilon pod LED rasvjetom iz ENERGY PLUS-a

Post Title

Ukupno 33 naplatne postaje (cestarinskih prolaza) osvijetljeno je LED rasvjetom od ENERGY PLUS d.o.o. prema tehničkoj dokumentaciji od 5E d.o.o. Rijeka te je isporučeno 423 komada svjetiljki tipa E+ HB380 13000MP.
>> Saznajte više

Projekt "E+ AURORA" - projektno priopćenje - 3. kvartal

Post Title

Aurora sve više dokazuje svoj veliki potencijal u projektiranju najrazličitijih oblika rasvjetnih tijela pružajući korisnicimai praktički neograničene mogućnosti dizajna ...

 • Aurora visilica Toranj
 • Aurora linear Kugla

  >> Saznajte više

 • Projekt "E+ AURORA" - projektno priopćenje - 2. kvartal

  Post Title

  Sa zadovoljstvom objavljujemo kako razvoj Aurore teče predviđenim tempom.
  Tako u u 2. kvartalu razvijena dva tipa rasvjetnog tijela:

 • Aurora linear 1x8 i
 • Aurora linear 1x1.

  >> Saznajte više

 • Suradnja s Amerikancima na uvođenju nove tehnologije recikliranja

  Post Title
  Foto: Ivana Dreven

  Transfer nove tehnologije obrade otpada u gorive brikete tema je poslovnih razgovora s američkim gospodarstvenicima koji su bili održani u prostorijama HGK - Županijske komore Varaždin. Sastanku je prisustvovao i Zvonko Magić, predsjednik Uprave ENERGY PLUS d.o.o.
  >> Saznajte više

  Pušten u rad laboratorij za goniofotometrijsko mjerenje svjetiljaka

  Post Title

  Tom prilikom, gradonačelnik Grada Ludbrega gospodin Dubravko Bilić, istaknuo je važnost ovog događaja, ne samo za tvrtku ENERGY PLUS i Ludbreg, već i šire, za Republiku Hrvatsku i za ovaj dio Europe.
  >> Saznajte više

  Završen "Projekt rekonstrukcije javne rasvjete" u Ludbregu

  Post Title

  Projekt obuhvaća grad Ludbreg i naselja Selnik, Sigetec i Kučan (70% ukupne javne rasvjete na području Grada Ludbrega), a umjesto postojećih 757 ugrađeno je 956 novih LED svjetiljaka. Vrijednost projekta iznosi više od 3,5 milijuna kuna ...
  >> Saznajte više

  Projekt "E+ AURORA - svjetlo nevidljivog izvora"

  Post Title

  ENERGY PLUS d.o.o. osigurao je preko 2 milijuna kuna potpora kroz HAMAG-BICRO program EUREKA kojim se potiču mala i srednja poduzeća (MSP) na suradnju s međunarodnim partnerima u pokretanju istraživačko-razvojnih (IR) aktivnosti.
  >> Saznajte više

  ENERGY PLUS d.o.o. izlaže na CEE Expo u Varaždinu

  Post Title

  7. Sajam obnovljivih izvora energije Cro Eco Energy Expo u Varaždinu
  ENERGY PLUS d.o.o. već po tradiciji izlaže u Varaždinu na CEE Expo, ove godine na zajedničkom izložbenom prostoru sa Srednjom elektrostrojarskom školom Varaždin.
  Veselimo se Vašoj posjeti
  >> Saznajte više

  Nagrada HUP-a za ENERGY PLUS d.o.o.

  Post Title

  Nagrada Hrvatske udruge poslodavaca utemeljena je u okviru EU projekta „Društveno odgovorno poslovanje za sve“ (CSR for ALL) i nastavila se razvijati kao važna aktivnost HUP-a kojom se potiče primjena načela DOP-a u poslovanju naših tvrtki članica.

  ENERGY PLUS d.o.o. dobitnik je nagrade u kategoriji srednjih tvrtki: -briga za okoliš: za projekt „Energy Plus iz centra svijeta doprinosi ekologiji“
  >> Saznajte više

  E+ HB380 u reportaži stručnog časopisa LICHT !

  Post Title

  Stručni časopis LICHT vodeći je njemački medij koji obrađuje tematiku svjetlosti i rasvjete sa stručnog i znanstvenog gledišta, a prisutan je na tržištu već više od 60 godina.
  LICHT izlazi 9 puta godišnje i ističe se stručnim i sveobuhvatnim pristupom temama koje uključuju planiranje rasvjete, inženjering, projektiranje, znanost, istraživanje i tehnologiju.

  U svom predzadnjem broju časopis je objavio reportažu o uspješno implementiranom projektu energetske učinkovitosti u industriji opremljenim našim TOP proizvodom E+ HB380.
  >> Saznajte više

  ENERGYPLUS izlaže na VIROEXPO!

  Post Title

  Od 26. do 28. veljače u Virovitici će se održati međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo 2016. jedan od najvećih sajmova takve vrste u Hrvatskoj, ali i široj regiji.

  ENERGY PLUS d.o.o. će sudionicima i posjetiteljima sajma predstaviti kompletan proizvodni asortiman profesionalne LED rasvjete za unutarnje i vanjske prostore, te za uličnu i cestovnu rasvjetu.

  Saznajte više o VIROEXPO

  ENERGYPLUS dobio je novo kadrovsko pojačanje

  Post Title

  Početkom godine ENERGY PLUS d.o.o. dobio je novo kadrovsko pojačanje. Pridružio nam se Mario Klobučarić, na poziciji Voditelja projekata i prodajne mreže na inozemnim tržištima.

  Mario je diplomirao na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu na smjeru Industrijska elektronika. Uz to je i magistrirao na Ekonomskom fakultetu na smjeru Strateško poduzetništvo. Ovlašteni je inženjer elektrotehnike i ovlašteni energetski certifikator.

  Mariu želimo dobrodošlicu i puno uspjeha u radu sa zajedničkom željom da Energy plus dodatno pojača svoj značaj na izvoznim tržištima!

  Uspješno predstavljanje ENERGY PLUS projekata!

  Post Title

  U protekle 2-3 godine u praksi su potvrđeni veliki potencijali uvođenja energetski učinkovite rasvjete pa danas projekti zamjene postojećih rasvjetnih sustava novima, energetski učinkovitijima u industrijskim i obrtničkim pogonima, poslovnim zgradama prevladavaju, a sve je više takvih projekata i u javnoj rasvjeti.

  Dakako, s povećanjem broja projekata, pojavili su se i problemi pri njihovom ostvarivanju, prije svega kada je riječ o njihovom financiranju iz raznih fondova.

  O svemu tome bilo je riječi na ovogodišnjoj Konferenciji, a prikazano je i nekoliko najzanimljivijih projekata koji su u posljednje vrijeme ostvareni.
  Na tu temu, Mario Kos, voditelj razvoja u ENERGY PLUS d.o.o. predstavio je naše iskustvo kroz realizirane projekte u tvrtkama Tehnix d.o.o. i CWS boco d.o.o.

  >> Opširnije o Konferenciji.

  Dodijeljena Zlatna kuna - HGK ŽK Varaždin

  Post Title

  28.10.2015. je u prostorijama Hrvatske gospodarske komore u Varaždinu dodijeljeno priznanje „Zlatna kuna“ najuspješnijim poduzetnicima Varaždinske županije u protekloj godini. Okupljenim se gospodarstvenicima obratio predsjednik Županijske komore, Čedomil Cesarec, koji je čestitao svim dobitnicima, istaknuvši kako je varaždinsko gospodarstvo jedna od perjanica države u kojoj gotovo svi ekonomski pokazatelji rastu brže od državnog prosjeka.

  Priznanje pojedincima za poseban doprinos u razvitku gospodarstva Varaždinske županije dodijeljeno je i Zvonku Magiću, vlasinku ENERGY PLUS d.o.o., a nagradu je preuzela Nikolina Dušak, voditeljica marketinga tvrtke.
  Saznajte više

  Europski fond za regionalni razvoj

  Post Title

  Pilot projekt energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja

  Mogućnost ostvarenja bespovratnih sredstava je od 70% pa sve do 95%. Ukupan fond za realizaciju projekata je 50 mil kn. Ukoliko razmatrate projekt za prijavu po javnom pozivu, pozivamo da nam se javite na info@energyplus.hr. ENERGY PLUS daje vam tehničku podršku potrebnu za realizaciju projekta. Status: otvoren od 19.6.2015. do 31.12.2020. Područje: energetska učinkovitost, obnovljivi izvori energije
  Prijavitelji: javna visoka učilišta, jedinice lokalne samouprave, jedinice regionalne (područne) samouprave, škole, vrtići ...
  Saznajte više

  Nova, još bolja! E+ TUBE IPS

  Post Title

  Nova, još bolja! E+ TUBE IPS
  Po količini svjetlosti, jedna E+ TUBE, zamjenjuje više od dvije fluo cijevi T5 ili 3 fluo cijevi T8 iste dužine.
  Efikasnost svjetiljke:118 lm/W
  Stupanj zaštite od vanjskih mehaničkih udara - IK10
  Stupanj zaštite od čestica prašine i kapljica vode - IP65
  Saznajte više

  ENERGY PLUS aktivno sudjeluje!

  Post Title

  Na 6. Zagrebačkom energetskom tjednu E+ sudjeluje u dvije radionice:
  1. tema: "Energetska učinkovitost (EnU) u gospodarstvu - mala, srednja i velika poduzeća" - HGK Zagreb, Draškovićeva 45, 1. kat
  2.tema: "Najuspješniji primjeri primjene energetske učinkovitosti u praksi" - Starogradska vijećnica - Ćirilometodska 5, Zagreb - dvorana A
  Pozivamo vas na sudjelovanje kako bi upoznali našu tvrtku i kako implementacijom naših proizvoda povećati energetsku učinkovitost i ostvariti velike uštede te povrat investicija.

  Zvonku Magiću nagrada Green Award 2015.

  Post Title

  Na zagrebačkom Vidikovcu Savez za energetiku Hrvatske u 10 kategorija dodijelio prestižne godišnje nagrade Croatian Green Award 2015.
  U kategoriji najbolji menadžer hrvatskog zelenog gospodarstva nagradu je osvojio gospodin Zvonko Magić, predsjednik Uprave tvrtke Energy Plus d.o.o. za projekt "Razvoj, projektiranje i proizvodnja opreme za energetsku učinkovitost".
  Kontinuiranim ulaganjem u razvoj, edukaciju i poslovanje tvrtka se želi još jače pozicionirati kao značajni europski proizvođač energetski učinkovitih proizvoda i projektnih rješenja te pridonijeti razvoju domaćeg zelenog gospodarstva.

  ENERGY PLUS u HGK Županijskoj komori u Puli

  Post Title

  Županijska komora Pula, u suradnji s našom tvrtkom organizirala je stručno predavanje „Energetski učinkovita LED rasvjeta“.

  Predavanje je bilo namijenjeno poduzećima koja su zainteresirana za ugradnju LED rasvjete, poduzećima koja su u fazi projektiranja ili izgradnje novih poslovnih kapaciteta, voditeljima odjela energetike u sustavima većih poduzeća, projektantima različitih struka, upraviteljima nekretninama, jedinicama lokalne samouprave i svima drugima koje zanima energetski učinkovita LED rasvjeta.

  'Croatian Green Award' - TOP projekti za 2015.

  Post Title

  U kategoriji najbolji menadžer hrvatskog zelenog gospodarstva nagradu je osvojio gospodin Zvonko Magić, predsjednik Uprave tvrtke Energy Plus d.o.o. za projekt "Razvoj, projektiranje i proizvodnja opreme za energetsku učinkovitost". Glavni cilj tvrtke je razvoj inovativnih i visokoučinkovitih proizvoda i rješenja baziranih na LED tehnologiji za potrebe industrije, komercijalnih i javnih objekata te javne rasvjete. Proizvodi omogućuju uštedu električne energije, radikalno smanjenje emisija CO2, snažan ekološki doprinos ...
  Saznajte više >>

  ENERGY PLUS održao predavanje u HGK Zadar

  Post Title

  U organizaciji Županijske Komore Zadar, u njenoj dvorani za sastanke, u srijedu 11. ožujka, održano je stručno predavanje „Profesionalna LED rasvjeta za unutarnju i vanjsku primjenu u industriji i za potrebe jedinica lokalne samouprave“. Predavanje su vodili voditelj razvoja Mario Kos i voditeljica marketinga Nikolina Dušak.

  Nazočni predstavnici proizvođača, projektanata, lokalne samouprave i strukovne škole iz Zadarske županije upoznali su se s tehničkim detaljima korištenja LED rasvjete, njenim prednostima i uštedama u odnosu na konvencionalne izvore svjetlosti.

  Gimnazijalci u radnoj posjeti

  Post Title

  U petak, 6. veljače, učenici 3.l razreda 1. gimnazije Varaždin, u pratnji prof. Jasminke Horvat, u sklopu nastave informatike, posjetili su poduzeće ENERGYPLUS d.o.o. iz Ludbrega koje se bavi proizvodnjom industrijskih strojeva, profesionalne LED rasvjete i obnovljivim izvorima energije.

  Reakcije učenika su vrlo pozitivne. Vjerujem da smo i u mlađim naraštajima pobudili zanimanje u njihovoj budućoj profesionalnoj orijentaciji. Želja nam da ovakva druženja postanu tradicionalna.

  2. konferencija o energetski učinkovitoj rasvjeti

  Post Title

  Predstavnici ENERGY PLUS d.o.o. sudjelovali su na 2. konferenciji o energetski učinkovitoj rasvjeti, održanoj u Zagrebu, u hotelu Antunović, 4.studenog 2014. godine.
  Prenosimo s portala Energetika-net.hr:
  Jedan od zanimljivih posljednjih primjera je projekt zamjene rasvjete u Brodogradilištu 'Viktor Lenac' u Rijeci, gdje su svoje proizvode uspješno primijenile čak tri tvrtke: Data Link i ENERGY PLUS te Štedna rasvjeta. Istaknuo je to u uvodnom izlaganju na 2. konferenciji o energetski učinkovitoj rasvjeti pomoćnik direktorice HEP ESCO-a, mr. sc. Hrvoje GLAMUZINA, dipl. ing. 
  Više o temi: http://www.em.com.hr/ucinkovita_rasvjeta/naslovna

  GREEN MARK oznaka za ENERGY PLUS!

  Post Title

  GREEN MARK - SIGN OF EXCELLENCE
  je vodeća hrvatska oznaka za izvrsnost u zelenom gospodarstvu, a koja se dodjeljuje za usluge, proizvode ili tehnologije s izrazito izraženom komponentom održivosti.
  Oznaka se može dodijeliti za cjelokupno poslovanje pravnog subjekta ili za pojedinačne brendove.

  ENERGY PLUS-u dodjeljena je oznaka GREEN MARK na period od 25.11.2014. do 25.11.2019. godine.

  Više o GREEN MARK: http://www.croenergo.eu/Green-Mark-7552.aspx

  ENERGY PLUS u HGK Split

  Post Title

  Ovim putem Vas pozivamo da nam se pridružite na stručnom predavanju koje će se održati u suradnji sa HGK Split, dana 18.11.2014. s početkom u 12:00 (pozivnica i prijavnica je na kraju članka) s temom: Energetski učinkovita profesionalna LED rasvjeta.

  Bila bi nam izuzetna čast i zadovoljstvo upoznati vas s proizvodnjom profesionalne LED rasvjete, asortimanom proizvoda namijenjenih osvjetljavanju unutarnjih i vanjskih prostora, kao i sa svim prednostima koje možete ostvariti implementacijom ekološke i energetski učinkovite ENERGY PLUS LED rasvjete.

  Nobelova nagrada izumiteljima plave LED diode!

  Post Title

  Taj izum (LE-diode) omogućio je razvoj najučinkovitijih izvora bijelog svjetla koje danas postaje standard u industriji rasvjete, visokoj tehnologiji, u automobilskoj industriji i kućanstvima.

  Upravo su plave diode (uz crvene i zelene diode) omogućile miješanje boja u sve moguće nijanse što je u konačnici dovelo do izrade bijelih i RGB izvora svjetlosti koji su svoju primjenu našli u velikom broju najrazličitijih uređaja - od rasvjetnih tijela ogromnih mogućnosti, običnih žarulja za kućanstva pa do zaslona na televizorima i mobitelima.
  Japanskim profesorima Nobelova nagrada će službeno biti uručena 10. prosinca 2014. godine na ceremoniji u Stockholmu.

  E+ TUBE - još jedna potvrda kvalitete!

  Post Title

  U Končarovom institutu, testiranjem otpornosti kućišta na vanjske mehaničke udare HRN EN 62262:2008, linearna LED svjetiljka E+ TUBE (satiniranog kućišta) dobila je najvišu moguću ocjenu - IK10!
  Ocjena IP65 na testu zaštite od čestica prašine i kapljica vode zaokružila je priču o kvaliteti linije proizvoda E+ TUBE! 

  Ovi certifikati još su jednom potvrdili vrhunsku kvalitetu ENERGYPLUS proizvoda.