Projektu "E+ AURORA - svjetlo nevidljivog izvora" dodijeljena sredstva u sklopu EUREKA programa!ENERGY PLUS d.o.o. potpisao je Ugovor o dodjeli sredstava u sklopu EUREKA programa za projekt „E+ AURORA – Svjetlo nevidljivog izvora“, kojim HAMAG-BICRO preuzima financiranje u ukupnom iznosu od 1.029.298,29 kuna, što čini 49% projektnih troškova hrvatskog partnera.

Riječ je o projektu usmjerenom razvoju visokokvalitetnog inovativnog seta rasvjetnih tijela koje će značajno podići tehnološki i ekološki standard u upravljanju energijom u objektima privatne, javne i poslovne namjene na globalnom tržištu.

Konačni rezultat projekta su nova, drugačija i jedinstvena rasvjetna svjetla s LED izvorima svjetlosti koja rješavaju problem izravnog svjetla korištenjem jedinstvenih optičkih rješenja uklanjajući pritom bliještanje i pružajući korisnicima ugodnost boravka u prostoru.

Foto: HAMAG-BICRO

„Projektom „E+ AURORA – svjetlo nevidljivog izvora“ razvit ćemo inovativnu seriju rasvjetnih tijela koja će omogućiti bolji vizualni doživljaj uz maksimalno smanjenje zamora očiju uzrokovanog primjenom umjetne rasvjete u unutarnjim prostorima. U tome nam uvelike pomaže program EUREKA kroz financijski doprinos razvoja inovativnog proizvoda te kroz mogućnost suradnje s projektnim partnerom iz Njemačke koji prednjači u razvoju kvalitetnih elektroničkih rješenja za napajanje LED rasvjetnih tijela.“ – izjavio je Zvonko Magić, predsjednik uprave za tvrtku ENERGY PLUS d.o.o.