3. konferencija o energetski učinkovitoj rasvjeti

Prenosimo s portala Energetika-net.com

Treća po redu Konferencija o energetski učinkovitoj rasvjeti potvrdila je kako je sve veće zanimanje za zamjenu dosadašnjih, rastrošnih i neučinkovitih sustava rasvjete novima, suvremenima, štedljivijima, energetski učinkovitijima i za okoliš prihvatljivijima. Uostalom, sve je više gradova i općina širom Hrvatske koji pristupaju projektima rekonstrukcije dosadašnje javne rasvjete, ali i rasvjete javnih objekata (npr. zgrada javne uprave, škola, vrtića, domova), primjenjujući najsuvremenija rješenja u rasvjetnoj tehnici, a i sve je više tvrtki koje u svoje proizvodne pogone i poslovne prostore ugrađuju energetski učinkovitu rasvjetu. Uz to, u narednom razdoblju se očekuje i sve veće zanimanje vlasnika i upravitelja stambenih zgrada za primjenu energetski učinkovitih rješenja rasvjetnih tijela. Uz sve, to Konferencija je pokazala da se pojedini domaći proizvođači rasvjetne opreme (kojih nije malo, dapače!) i ponuđači rješenja za primjenu energetski učinkovite rasvjete s pravom mogu nositi sa snažnom međunarodnom konkurencijom. Uostalom, zanimanje za problematiku energetski učinkovite rasvjete najbolje potvrđuje i uspješnost ovogodišnje Konferencije. Naime, gotovo dvostruko više prijavljenih sudionika i stručnih izlaganja te tri puta više suorganizatora, tvrtki koje su na Konferenciji prikazale svoje proizvode, usluge, rješenja, dostignuća i ostvarene projekte, svakako su razlozi za veliko zadovoljstvo organizatoru, tvrtki ENERGETIKA MARKETING.
>> pogledajte cijelu objavu

ENERGY PLUS kao suorganizator konferencije

Konferencija je bila organizirana u tri tematske cjeline:
1. tematska cjelina: ČIME OSTVARITI?
2. tematska cjelina: ŠTO ODABRATI?
3. tematska cjelina: KAKO PRIMJENITI?

ENERGY PLUS, kao hrvatski proizvođač profesionalne LED rasvjete, zna ČIME? ŠTO? i KAKO? do efikasne i energetski učinkovite rasvjete.
Tu činjenicu svojim je predavanjem na Konferenciji potvrdio je dipl. ing. Mario Kos, voditelj Odjela razvoja u ENERGY PLUS.
Kao primjer modernizacije postojeće rasvjete uz sufinanciranje FZOEU prikazan je projekt tvtke Tehnix d.o.o iz Donjeg Kraljevca. Projektirana električna instalacija obuhvatila je zamjenu postojeće rasvjete u proizvodnim pogonima s metalhalogenim izvorom svjetlosti 250 (400)W s energetski učinkovitom LED rasvjetom iz E+ HB380 linije proizvoda.
Kao primjer novo projektirane rasvjete prikazan je projekt tvrtke CWS BOCO gdje je instalirano više od 400 komada rasvjetnih tijela iz širokog proizvodnog asortimana tvrtke ENERGY PLUS.

Dobro posjećen ENERGY PLUS izložbeni prostor

ENERGY PLUS, kao suorganizatora Konferencije, predstavljali su:
Mario Kos, voditelj Odjela razvoja, Miroslav Hlebar, voditelj prodaje i projekata, Petar Trboglav-Breko iz Odjela razvoja zadužen za upravljanje rasvjetom, Nikolina Dušak, voditeljica marketinga, savjetnik uprave Krunoslav Lisjak.

"Izložbeni prostor posjetili su mnogi učesnici pa su ostvareni novi poslovni kontakti, a posebno su nas veselili susreti s već poznatim nam kolegama." rekla nam je Nikolina Dušak, voditeljica marketinga ENERGY PLUS.

Umjesto zaključka

U svakom slučaju, postaje jasno da se projekti energetski učinkovite rasvjete zahuktavaju u svim područjima, od javne rasvjete, preko javnih objekata, poslovnih zgrada i industrijskih pogona, do stambenih zgrada. No, pri tome ne treba zaboraviti važnu činjenicu, a to je da je u takvim projektima nužna suradnja svih: od projektanta, preko isporučitelja opreme i izvođača, do (su)financijera i glavnog investitora.


  • Živo je bilo u pauzama između predavanja
Name Surname
  • Bilo je puno posjeta izložbenom prostoru
Name Surname
  • Kratki predah naših predstavnika