Living Lab Koprivnica

>> povratak na Novosti
  Informacije u vezi projekta:


  ENERGY PLUS d.o.o.
  Dario Salaj
  T: +385/42 404 037
  E: dsalaj@energyplus.hr  Living Lab Koprivnica
  REA Sjever
  Miroslava Krleže 81, 48000 Koprivnica
  T: +385 48 289 242
  E: info.rea@rea-sjever.hr
  W: https://www.living-lab.hr/


Otvoren je Living Lab Koprivnica, koji je kao takav jedini u jugoistočnom dijelu Europe.

Living Lab projekti, što je to?
Najkraće: to je laboratorij na otvorenom ili testno polje u realnim uvjetima.
Znanstvenici, poduzeća koja pružaju rješenja javne rasvjete, javni sektor te građani, zajednički stvaraju i testiraju nova rješenja s ciljem još efikasnijeg upravljanja energetskim sustavima. Uz primarni cilj, uštedu energije upotrebom javne rasvjete temeljene na LED tehnologiji, Living Lab omogućuje primjenu najnovije tehnologije te iznalaženje najrazličijih, ali treba posebno naglasti, u praksi primjenjivih rješenja.

Predstavljamo Living Lab Koprivnica
Grad Koprivnica prvi je u Hrvatskoj uveo ovakvu vrstu suradnje privatnih tvrtki i jedinice lokalne samouprave u području javne rasvjete i pametnih rješenja za gradove. Na vitalnom području grada Koprivnice, u gradskoj četvrti Lenišće, predstavljena su testna polja pametne javne rasvjete. Living Lab je inovativni koncept testiranja javne rasvjete i primjene pametnih svjetlotehničkih rješenja. Više na: https://www.living-lab.hr/

ENERGY PLUS d.o.o. ponosni je partner je u projektu Living Lab Koprivnica
Kao poznati domaći proizvođač profesionalne LED rasvjete, preko vlastitog proizvodnog programa E+DOVE linije vanjske rasvjete, ENERGY PLUS uključen je u Living Lab Koprivnica, i to na sljedećim lokacijama:

 • Testno polje 8 - rotor pokraj Gimnazije Fran Galović
 • Testno polje 9 - ulica dr. Željka Selingera


Na testnom polju 8 implementirane su visokoučinkovite LED svjetiljke iz linije proizvoda E+DOVE. Kako je testno polje 8 područje kružnog toka, korištena je B varijanta E+DOVE svjetiljke koja je pogodna za ceste viših kategorija, kružne tokove, raskršća i slično. Kružni tok smatra se konfliktnom zonom u prometu i cestovnoj rasvjeti pa je shodno tome režim rada cjelonoćni i t sa 100% intenziteta izlaznog toka svjetlosti.

Na testnom polju 9 implementirane su visokoučinkovite LED svjetiljke iz linije proizvoda E+DOVE. Kako je ovdje riječ o prometno manje frekventnoj ulici klase M4, korištena je S varijanta E+DOVE svjetiljke. Radi se o svjetiljci pogodnoj za osvjetljavanje sporednih ulica, šetnica, trgova i sličnih prostora.


Slike s otvorenja Living Lab Koprivnica :