Uspješna provedba EU projekta „Povećanje energetske učinkovitosti i korištenja OIE u proizvodnim industrijama“

>> povratak na Novosti


Ministarstvo zaštite okoliša i energetike u okviru Operativnog Programa „Konkurentnost i kohezija“ 2014.-2020., (OPKK) objavilo je u listopadu 2017. godine Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Povećanje energetske učinkovitosti i korištenja OIE u proizvodnim industrijama“, s krajnjim rokom dostave projektnih prijedloga do siječnja 2018. godine.

Među prvima koji su završili s projektnim aktivnostima u okviru Poziva su korisnici:
Energy Plus d.o.o., Ferokotao d.o.o., Promming d.o.o., Velinac d.o.o i Tehnix d.o.o., a kojima je dodijeljeno ukupno 10.826.647,45 HRK bespovratnih sredstava. Provedene projektne aktivnosti za povećanje energetske učinkovitost su različite, od izgradnje sunčane elektrane za vlastite potrebe, modernizacije rasvjete zamjenom postojećih rasvjetnih tijela, zamjena dotrajale vanjske stolarije i bravarije ugradnjom nove sa obnovom plinske toplovodne kotlovnice, pa sve do ugradnje sustava iskorištavanja otpadne topline od linija za plastifikaciju metalnih dijelova i obnove termuljnog kotla loženog drvnom sječkom.


Kompletan članak objavljen je na stranici Ministarstva zaštite okoliša i energetike u rubrici „Vijesti“, a pod naslovom „Pet uspješnih tvrtki završilo provedbu projekata u sektoru industrije“, možete mu pristupiti klikom na MZOU vijesti .